Ruma marker

Ruma marker

Wanneer de Ruma marker wordt ingezet bij urinecontrole op drugs is urineren onder toezicht niet meer nodig. Fraude wordt hiermee tot het uiterste minimum beperkt en het is vriendelijker voor uw cliënt. Ook hoeft u minder personele bezetting in te zetten. Diagnostiek voor U zet de Ruma marker al ruim 5 jaar in bij urinecontrole op drugs. Inmiddels hebben we hiermee een ruime ervaring en expertise opgebouwd.

Wat is de Ruma marker?

De Ruma marker is een drinkbare ‘streepjescode’ die fraude voorkomt bij drugscontroles. Het doel van de Ruma marker is vaststellen dat de ingeleverde urine geproduceerd is door de persoon die de marker gedronken heeft. De Ruma marker wordt gedronken onder toezicht, vervolgens kan productie van de eerste urine plaatsvinden zonder toezicht.

Werking

De Ruma marker is vergelijkbaar met een vingerafdruk. Net als een vingerafdruk is de inhoud van ieder flesje Ruma marker uniek. Het laboratorium weet via de barcode op het flesje precies welke unieke Ruma marker gevonden moet worden in de urine. Zo wordt aangetoond dat de aangeleverde urine daadwerkelijk van de desbetreffende cliënt is.

Veiligheid

De Ruma marker is veilig in gebruik, ook voor zwangeren. Het bestaat uit PEG-moleculen (movicolon), dit zijn vochtvasthoudende bestanddelen. Ze gaan onveranderd en snel (binnen 45 minuten) weer het lichaam uit via de urine en ontlasting. PEG-moleculen zitten ook in dagelijkse producten zoals medicijnen en voedingsmiddelen.

Inname van de Ruma marker

De Ruma marker wordt ingenomen met 200 milliliter drank (koffie, thee of water). Na inname wacht de cliënt 45 minuten, tot de Ruma marker in de blaas is gekomen. Daarna kan urine geproduceerd en opgevangen worden. In het laboratorium testen we de urine op de aanwezigheid van de Ruma marker en drugs.

Urineren op afstand monitoren

Wanneer de aanvrager er zeker van is dat de cliënt niet wil frauderen, kan met de Ruma marker urineren ook op afstand worden gemonitord.

Gebruik van de Ruma marker

  1. De aanvrager vult het aanvraagformulier in en plakt de sticker met barcode op het formulier.
  2. De cliënt drinkt onder toezicht het drankje met de Ruma marker in zijn geheel op.
  3. Na minimaal 45 minuten kan het urinemonster worden geproduceerd. Dit kan de cliënt ook thuis doen.
  4. De urine wordt verdeeld over de twee buisjes. Een buisje vult zich vanzelf wanneer het op het potje wordt geplaatst.
  5. De buisjes worden gelabeld met een barcodesticker.
  6. De buisjes worden in de safetybag gestopt.
  7. De safetybag wordt in de verzendenvelop gestoken. De envelop wordt vervolgens verstuurd, liefst dezelfde dag, of anders de dag erna met de reguliere post.
  8. De test wordt verwerkt in het laboratorium.