Echoscopie

Echoscopie

Al sinds vele jaren kunnen patiënten doorgestuurd worden voor diverse soorten echo’s naar Diagnostiek voor U. Niet alleen radiologische echo’s, maar ook heupecho’s bij baby’s, zwangerschaps- en gynaecologische echo’s, prostaatecho’s en cardiale echo’s.

Laagdrempelige zorg

Bij Diagnostiek voor U kan de patiënt snel terecht voor een echo. Wij bieden laagdrempelige diagnostiek aan in een persoonlijke en kleinschalige setting. Bij ons parkeert de patiënt kosteloos voor de deur en loopt in een paar stappen van balie naar onderzoeksruimte. Diagnostiek voor U voert echo’s uit op drie locaties in de regio Zuidoost-Brabant: Boschdijk en Stratumsedijk in Eindhoven en het Dolium in Eersel.

Aanvragen via ZorgDomein

U kunt via ZorgDomein deze onderzoeken bij Diagnostiek voor U aanvragen. De aanvrager ontvangt een verslag met een diagnostische conclusie en zo mogelijk advies voor de verdere behandeling of beleid. Dit gebeurt uiteraard conform de betreffende landelijke en regionale afspraken zoals de LESA-radiologie en diverse RTA’s.

Uitslagen

Wanneer bij het onderzoek een ernstige of onverwachte afwijking wordt gevonden, neemt de radioloog of andere uitvoerend specialist van Diagnostiek voor U direct contact op met de aanvrager. Ook in andere gevallen is de uitslag van een echo meestal binnen 1 werkdag bekend voor aanvrager en cliënt.

Voor intercollegiaal contact met de betreffende professional van Diagnostiek voor U kunnen aanvragers bellen met de speciale zorgverlenerslijn 088 - 21 41 200.

Door rechtstreekse koppelingen met de ziekenhuissystemen Twiin (landelijk) en XDS (CZE, Anna en MMC) is het mogelijk de rapportage, inclusief beelden, direct uit te wisselen met de specialist. Uiteraard alleen als de patiënt daarvoor toestemming heeft gegeven.

Zwangerschaps- en gynaecologische echoscopie

U kunt uw cliënten naar Diagnostiek voor U verwijzen voor zwangerschapsechoscopie, SEO 13 weken (13 wekenecho), SEO 20 weken (20 wekenecho), bloedafname voor NIPT en gynaecologische echo's. Wij voeren tevens het bloedonderzoek uit in ons eigen laboratorium.

Onze afdeling zwangerschapsechoscopie en gynaecologie staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit. Al onze echoscopisten zijn hoog opgeleid en worden jaarlijks bijgeschoold.

Dichtbij en gastvrij

Met meer dan 10.000 echo’s per jaar zijn wij het grootste echocentrum in Nederland, met ruim 25 jaar ervaring ter ondersteuning van de kwaliteit van de zorgverlening in de eerste lijn. Uw cliënt kan bij ons terecht op meerdere locaties, dichtbij u en uw cliënten in de buurt, ook 's avonds. Vanuit onze kernwaarden streven wij naar een gastvrije omgeving, waar cliënten zich prettig voelen. Dit wordt bevestigd door de hoge waarderingen die wij krijgen voor klanttevredenheid.

Samenwerking

Wij onderhouden nauwe contacten met de verloskundekringen in ons werkgebied en werken mee aan de bevordering van de samenwerking tussen eerste en tweedelijns verloskundige zorg. Daarnaast organiseren wij regelmatig nascholingen en bieden we deelname aan een kwaliteitssysteem voor de basisecho’s aan.