LabOnline

LabOnline is een volledig geïntegreerd Laboratorium Informatie Systeem (LIS). Het is bedoeld voor alle aanvragers om patiënten aan te melden voor de chronisch zieken oproepdienst (oproepmonitor).

Wat is er mogelijk met LabOnline?

 • Patiënten aanmelden voor de chronisch zieken oproepdienst (oproepmonitor)
 • Uitslagen inzien, zowel van een aanvraag als van een order uit een protocol
 • Het hele laboratoriumproces volgen; van aanvraag, naar materiaalafname tot uitslag

Voordelen LabOnline

 • Direct inzicht in uitslagen
 • Aanvrager behoudt de regie op de verwijzing
 • Aanvrager kan het hele laboratoriumproces volgen; van aanvraag, naar materiaalafname tot uitslag


Wat is er nodig om LabOnline te kunnen gebruiken?

 • Een koppeling met VIPLive of eventueel Zorgportaal
 • Een account voor LabOnline


Hoe kunt u een LabOnline account aanvragen?


Aanvrager / assistente
Account aanvragen bij Diagnostiek voor U, afdeling Relaties. De afdeling Relaties is te bereiken via telefoonnummer 088 - 21 41 291 (op werkdagen van 08.00 uur - 17.00 uur) of per e-mail via relaties@diagnostiekvooru.nl. De afdeling Relaties verstrekt dan een formulier dat door de aanvrager ingevuld en geretourneerd moet worden.

Praktijkondersteuner

 • Account aanvragen via de zorggroep waarvoor hij / zij werkzaam is. De zorggroep vraagt een account voor LabOnline voor de praktijkondersteuner aan bij Diagnostiek voor U.
 • Indien de praktijkondersteuner niet werkzaam is via een zorggroep dan kan een LabOnline account aangevraagd worden via de huisarts waarvoor hij / zij werkzaam is. De huisarts kan dit dan aanvragen via de afdeling Relaties. De afdeling is te bereiken via telefoonnummer 088 - 21 41 291 (op werkdagen van 08.00 uur – 17.00 uur), of per e-mail via relaties@diagnostiekvooru.nl. De afdeling Relaties verstrekt dan een formulier dat door de aanvrager ingevuld en geretourneerd moet worden.


Bij wie kan ik terecht met vragen over LabOnline?

Heeft u problemen met uw account? Neem dan contact op met de afdeling Helpdesk Zorgverleners. Deze is te bereiken via telefoonnummer 088 - 21 41 253 (op werkdagen van 08.00 uur - 17.00 uur) of per e-mail via helpdesk.zorgverleners@diagnostiekvooru.nl.


Heeft u inhoudelijke vragen over LabOnline?

 • Wanneer u als aanvrager / assistente / praktijkondersteuner niet werkzaam bent bij een zorggroep, neemt u dan contact op met de afdeling Helpdesk Zorgverleners; te bereiken via telefoonnummer 088 - 21 41 253 (op werkdagen van 08.00 uur - 17.00 uur), of per mail via helpdesk.zorgverleners@diagnostiekvooru.nl.
 • Bent u als praktijkondersteuner werkzaam bij een zorggroep? Neem dan contact op met de ambassadeurs van LabOnline van de zorggroep. Indien de ambassadeur niet kan helpen zal de ambassadeur namens u contact opnemen met Diagnostiek voor U, afdeling Helpdesk Zorgverleners of de ambassadeur zal u verzoeken zelf contact op te nemen met de afdeling Helpdesk Zorgverleners.


Doorgeven van wijzigingen binnen de praktijk met betrekking tot LabOnline

 • Aanvragers kunnen bij wijzingen in de praktijk (bijvoorbeeld indien de aanvrager stopt met de praktijk) contact opnemen met de afdeling Relaties.
 • De praktijkondersteuner kan via de zorggroep of via de huisarts waarvoor hij / zij werkzaam is wijzigingen doorgeven aan de afdeling Relaties.
  Indien de praktijkondersteuner niet werkzaam is via een zorggroep vragen wij of de huisarts contact opneemt met de afdeling Relaties. Deze afdeling verstrekt dan een formulier dat door de huisarts ingevuld en geretourneerd moet worden.

Werken met LabOnline

Gaat u aan de slag met LabOnline en komt u er nog niet helemaal uit? Via onderstaande buttons gaat u naar de handleiding of de instructievideo's.