Uw (huis)arts wil uw bloed onderzoeken. U kunt hiervoor op afspraak op al onze locaties terecht.
Waarom dit onderzoek?
Bloed geeft belangrijke informatie over iemands gezondheid. Met bloedonderzoek kun je bijvoorbeeld ziektes opsporen, de ernst van een ziekte bepalen, de ontwikkeling van chronische aandoeningen volgen, of beoordelen of een behandeling aanslaat.
Wat gaan we doen?
De medewerker van de bloedafname doet een band om uw bovenarm. Dan volgt de prik en neemt onze medewerker een of meerdere buisjes bloed af. Dit kan even pijnlijk zijn. Na de bloedafname krijgt u een verbandje waarmee u het wondje dicht kunt drukken. Als u dit ongeveer een minuut doet, voorkomt u de kans op een nabloeding of een blauwe plek. Heeft u toch een blauwe plek, dan zal deze na enkele dagen vanzelf verdwijnen. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken.
Als u niet goed tegen bloedprikken kunt, of u bent hier erg bang voor, zeg dit dan tegen de prikster. Deze neemt dan wat extra tijd voor u. Ook kunt u na afloop nog even in de wachtkamer gaan zitten en een glaasje water drinken.
Priklocaties
In de lijst rechts vindt u de locaties waar u bloed kunt laten afnemen. U kunt terecht in wijkgebouwen, verpleeg-, bejaarden- en verzorgingstehuizen in de regio. Ook patiënten van het Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en de Trombosedienst Eindhoven kunnen op deze priklocaties terecht.
Duur van het onderzoek
De bloedafname duurt in het algemeen niet langer dan vijf minuten. Het kan wel zo zijn dat u even in de wachtkamer zit, voordat u wordt opgeroepen.
De uitslag
De uitslag van het bloedonderzoek is binnen enkele dagen bekend, vaak de volgende dag al. We sturen de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken. U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt. Het kan voorkomen dat uw zorgverlener nog geen volledige rapportage heeft ontvangen, omdat een deel van de uitslag van uw onderzoek(en) nog niet beschikbaar is.