Afspraak
Afspraak maken voor bloedafname
Nadat u een verwijzing van uw (huis)arts of verloskundige heeft gekregen kunt u snel en gemakkelijk online een afspraak maken voor bloedafname.
Afspraak maken voor onderzoek
Voor onderzoeken kunt u online een afspraak maken via MijnDiagnostiekvoorU.
Heeft u een verwijzing voor een onderzoek én voor een bloedafname?
Dan kunt u apart voor het onderzoek (knop ‘afspraak maken onderzoek’) en voor de bloedafname (knop ‘afspraak maken bloedafname) een afspraak maken. U kunt uw afspraken inplannen op de dagen en momenten waarop het u uitkomt.
Overig
Voor onderstaande onderzoeken is het helaas nog niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Neem dan contact op met de afdeling Cliëntcontact via 088 - 21 41 149.
- Zwangerschapsecho
- Hepatitis B vaccinatie
- Meerdere onderzoeken (meerdere afspraakcodes op uw formulier of meer dan 1 formulier)
Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor bloedafname kunt u eenvoudig doen via het afsprakenportaal voor bloedafname. U voert de aanvraagcode in die staat op uw bevestigingsmail die u per e-mail ontvangen heeft na het maken van de afspraak. Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor overige onderzoeken kunt u eenvoudig doen via uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.
Als u een afspraak heeft bij Diagnostiek voor U dient u mee te nemen:
- Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
- De verwijsbrief van uw (huis)arts
- Gebruikt u medicijnen? Breng dan een actueel medicatieoverzicht mee. U kunt dit bij uw apotheek laten uitprinten.
Uitslagen
U kunt in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU de uitslagen bekijken van laboratoriumonderzoek (bloed-, urine-, ontlasting- en SOA-onderzoek) en van pathologisch onderzoek. Ook kunt u hier uitslagen van alle overige onderzoeken zien.
U kunt zelf bepalen of u de beschikbare onderzoek uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener heeft besproken. Tijdens de eerstvolgende afspraak geeft de zorgverlener uitleg over de uitslagen. Houdt u er rekening mee dat het bekijken van uw uitslagen vragen kan oproepen.
De uitslag van bloed, urine-, ontlasting- en semenonderzoek is over het algemeen binnen 3 werkdagen bekend. We sturen de uitslag direct door aan uw (huis)arts of verloskundige. Als het goed is, heeft deze met u afgesproken wanneer u de uitslag krijgt. Op het moment dat de uitslag van uw volledig onderzoek bekend is, wordt deze getoond in uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU.
De uitslag van overige onderzoeken is ook binnen 3 werkdagen bekend en wordt dan direct doorgestuurd naar uw (huis)arts of verloskundige. Op het moment van versturen is de uitslag van uw onderzoek zichtbaar in uw cliëntportaal.
De uitslag van pathologisch onderzoek, zoals weefselonderzoek of een uitstrijkje van de baarmoedermond vanwege klachten, is over het algemeen binnen 6 werkdagen bekend.
Om uw medisch gegevens optimaal te beschermen (vanuit de AVG: uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming) zal Diagnostiek voor U nooit telefonisch uitslagen doorgeven. U vindt de meeste uitslagen in ons cliëntportaal waar u met uw DigiD kunt inloggen. Sommige uitslagen kunnen om technisch reden nog niet in het cliëntportaal getoond worden. U kunt uw uitslag altijd opvragen bij de aanvrager, bijvoorbeeld uw huisarts.
Hepatitis B vaccinatie
Diagnostiek voor U vaccineert alleen voor instellingen waarmee wij een contract hebben. Als je van je opleiding of werkgever een formulier hebt ontvangen van Diagnostiek voor U, dan kun je je bij ons laten vaccineren. Sommige vaccinaties worden ook op locatie van de opleiding gedaan. Vraag dit na bij je opleiding of werkgever.
Bij de eerste vaccinatie moet je altijd een formulier bij je hebben. Als je dat niet hebt, kun je niet gevaccineerd worden. Je kunt bij je werkgever of opleiding een nieuw formulier opvragen.
Elke vaccinatie draagt bij aan bescherming. Is deze vaccinatie korter dan een jaar geleden? Dan kunnen de restvaccins gegeven worden volgens het schema (0-5 maanden). Deze info kun je zelf bijschrijven op het formulier. Daarna laat je een titerbepaling doen. Is deze vaccinatie langer dan een jaar geleden? Dan moet je het hele hepatitis B vaccinatieprogramma (3 vaccinaties 0-1-6 maanden en titerbepaling) doorlopen.
Bloedafname
Ja, bloedafname kan ook plaatvinden bij u thuis, maar alléén als uw (huis)arts of specialist hiervoor een speciaal verzoek bij ons heeft ingediend. U kunt hiervoor niet zelf een verzoek doen. Uw (huis)arts dient hiervoor een aanvraag te doen.
Wij komen bij u thuis bloedprikken tussen 07.30 en 15.00 uur. Als we na 13.00 uur komen, nemen wij de dag ervoor telefonisch contact met u op. Wilt u ervoor zorgen dat u dan bereikbaar bent?
Voor bloedprikken kunt u met uw kind vanaf 0 t/m 7 jaar terecht op onze hoofdlocaties Boschdijk en Stratumsedijk. Hier werken meerdere collega’s die ervaring hebben met het bloedprikken bij jonge kinderen. Kiest u bij het maken van een afspraak voor uw kind in het afspraakportaal Bloedafname voor de optie ‘bloedafname kind (0-7 jaar)’. De afspraak voor uw kind wordt op de juiste locatie en op het juiste tijdstip ingepland. Er zal extra tijd gereserveerd worden voor uw afspraak zodat onze medewerker ook de tijd heeft om rustig een uitleg te geven.
Contact
Voor telefonisch contact met de afdeling Cliëntcontact belt u 088 - 21 41 149. Of kijk op de contactpagina voor al onze contactgegevens.
Mocht u na een bezoek aan Diagnostiek voor U een klacht hebben, dan kunt U deze indienen door middel van het invullen van het klachtenformulier.
Diagnostiek voor U wil u de beste zorg leveren. Uw ervaring is daarom erg belangrijk voor ons. Bent u tevreden dan kunt u uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland. Zo kunt u anderen die op zoek zijn naar ervaringen met Diagnostiek voor U helpen. Ook kunt u hier suggesties en complimenten geven.
Wanneer u bij ons een afspraak heeft gehad voor bloedafname of onderzoek ontvangt u, indien uw e-mailadres bij ons bekend is, een uitnodiging per e-mail om mee te doen aan een tevredenheidsenquête. Dit is geheel vrijblijvend. Met uw feedback kunnen wij onze dienstverlening verder verbeteren.
MijnDiagnostiekvoorU
Met het cliëntportaal van Diagnostiek voor U kunt u heel eenvoudig zelf afspraken inplannen voor alle onderzoeken (behalve bloedafname). Ook kunt u laboratoriumuitslagen (bloed, urine, etc) inzien. Dit geldt voor uitslagen die vanaf 1 februari 2021 bij Diagnostiek voor U bekend zijn. Ook kunt u hier de resultaten van andere onderzoeken bekijken. Hierbij gaat het om uitslagen die vanaf 1 november 2021 bij ons bekend zijn.
Daarnaast kunt u uw persoonlijke gegevens wijzigen. Moet u een vragenlijst invullen voor uw onderzoek? Ook dat kunt u in het portaal doen. Uw antwoorden komen dan in uw dossier terecht, zodat de medewerker die het onderzoek uitvoert deze heeft als u bij Diagnostiek voor U komt. Uitgebreide informatie over het cliëntportaal vindt u op deze pagina.
U heeft een computer of tablet met internettoegang nodig. Ook heeft u een geldig DigiD nodig, bestaande uit een gebruikersnaam en wachtwoord én een controle om uw identiteit vast te stellen via sms of de DigiD app. Om een afspraak te kunnen maken in het portaal moet u door uw huisarts verwezen zijn naar Diagnostiek voor U.
Ga naar www.diagnostiekvooru.nl en klik rechtsbovenin op ‘MijnDiagnostiekvoorU’. Vervolgens komt u op de pagina waar u kunt inloggen in het portaal met een geldig DigiD. Hierna bent u ingelogd in het cliëntportaal en kunt u uw gegevens bekijken.
Over Diagnostiek voor U
Bij Diagnostiek voor U staat u als klant centraal. U wordt efficiënt en klantvriendelijk geholpen door vakkundig en vriendelijk personeel. U kunt binnen 5 werkdagen (afhankelijk van het onderzoek) terecht voor bloedafname en medische diagnostische onderzoeken, zoals röntgenfoto’s, optometrisch onderzoek, echoscopie, functieonderzoeken en zwangerschapsdiagnostiek.
Nee, De Trombosedienst is een andere organisatie. Het telefoonnummer is: 040 – 214 12 62.
Tarieven en facturen
Alle informatie over tarieven vindt u op de tarievenpagina en op de pagina van het betreffende onderzoek.
Mensen met een chronische ziekte (bijvoorbeeld diabetes, pre-diabetes, cardiovasculair risico, astma/COPD) worden periodiek opgeroepen voor onderzoek. Dit gebeurt op verzoek van de huisarts of praktijkondersteuner. Voor deze onderzoeken worden oproepbrieven verstuurd. Hieraan zijn administratieve kosten verbonden, dit heet registratietarief. Deze kosten worden in rekening gebracht na het onderzoek.
Voor het afnemen van bloed op een van onze locaties brengen wij een zogenaamd ordertarief in rekening. Het thuispriktarief is een toeslag op dit ordertarief voor het afnemen van bloed bij u thuis, omdat wij daarvoor meer administratieve en logistieke kosten maken.
Wachttijden
Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.
Wanneer u online een afspraak maakt, ziet u bij het maken van de afspraak wat de eerstvolgende mogelijkheden zijn qua datum en tijd per locatie. U kiest dan de dag en het tijdstip dat u het beste uitkomt.