Bij dit onderzoek controleren we met een apparaatje gedurende 1 dag uw hartritme. Hierbij worden de elektrische signalen van uw hart in een grafiek weergegeven. Dit geeft een goed beeld van uw hartritme.
Waarom dit onderzoek?
Een Holteronderzoek wordt gedaan bij klachten als hartkloppingen of duizeligheid. Met een Holterapparaat wordt 24 uur het ritme van uw hart geregistreerd. Zo wordt beoordeeld of uw klachten komen door een hartritmestoornis.
Wat gaan we doen?
Voor het onderzoek maken we eerst een ECG (hartfilmpje). Vervolgens plakken we elektroden op uw borstkas, die via kabeltjes verbonden zijn aan een kastje. Dit kastje zit in een tasje, dat we met een riem om uw middel vastmaken.
Duur van het onderzoek
De voorbereiding bij Diagnostiek voor U duurt ongeveer 30 minuten. Deze tijd gebruiken we om de apparatuur aan te sluiten en om u uitleg te geven over het onderzoek. U draagt de Holter 24 uur.
Hoe snel kan ik terecht?
Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.
De uitslag
U krijgt de uitslag niet direct. Onze cardioloog bekijkt de registraties en stuurt een verslag met een advies naar uw (huis)arts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken.
U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt.