Wachttijden

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk houden. U vindt de huidige gemiddelde wachttijden per onderzoek via onderstaande link. De genoemde wachttijden zijn wachttijden in werkdagen.

Hoe wordt de wachttijd berekend?

De wachttijd is het aantal werkdagen tussen de peildatum en de datum die de derde mogelijkheid in het digitale agendasysteem weergeeft waarop u terecht kunt voor dit onderzoek. De peildatum vindt u onderaan het Overzicht Wachttijden.

Wachttijdbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

Actuele situatie

De wachttijden kunnen op dit moment afwijken van wat u normaal gesproken van ons gewend mag zijn, vanwege de uitzonderlijke omstandigheden die de uitbraak van het coronavirus met zich mee heeft gebracht.

Zogenaamde ‘Treeknorm’

De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen, de Treeknorm, bedraagt voor de toegang tot diagnostisch onderzoek: 28 dagen (4 weken).