Holter (hartritme 24 uur)

Holter (hartritme 24 uur)

Uw huisarts wil onderzoek doen naar uw klachten. Een methode die hiervoor gebruikt wordt, is de Holter. Met een apparaatje wordt 24 uur lang uw hartritme gecontroleerd.

Waarom dit onderzoek?

Een Holteronderzoek wordt gedaan bij klachten als hartkloppingen of duizeligheid. Met een Holterapparaat wordt 24 uur het ritme van uw hart geregistreerd. Zo wordt beoordeeld of uw klachten komen door een hartritmestoornis.

Wat gaan we doen?

Voor het onderzoek maken we eerst een ECG (hartfilmpje). Vervolgens plakken we elektroden op uw borstkas, die via kabeltjes verbonden zijn aan een kastje. Dit kastje zit in een tasje, dat we met een riem om uw middel vastmaken.

Duur van het onderzoek

In totaal duurt de voorbereiding bij Diagnostiek voor U ongeveer 30-45 minuten. Deze tijd gebruiken we om de apparatuur aan te sluiten en om u uitleg te geven over het onderzoek. U draagt de Holter 24 uur.

De uitslag

U krijgt de uitslag niet direct. Onze cardioloog bekijkt de registraties en stuurt een verslag met een advies naar uw (huis)arts. Uw (huis)arts of de praktijkondersteuner bespreekt de uitslag verslag met u.

Wilt u meer weten?

Bekijk de video