Rust-ECG (hartfilmpje)

Rust-ECG (hartfilmpje)

Een Rust-ECG (rust-elektrocardiogram) is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van uw hart in een grafiek weergeeft, terwijl u rustig ligt.

Waarom dit onderzoek?

Het hart is een holle spier, die samentrekt onder invloed van kleine stroompjes. Deze stroompjes kunnen met een ECG-apparaat zichtbaar worden gemaakt. Het ECG geeft informatie over het hartritme, een eventuele beschadiging van het hart of een mogelijke verdikking van de hartspier.

Wat gaan we doen?

Voor het onderzoek plakken we met plakkers elektroden op uw borst. We bevestigen ook elektroden om uw schouders en bekkenkam. De draden van de elektrodes zitten vast aan een kastje wat de elektrisch activiteit van uw hart vastlegt.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Hoe snel kan ik terecht?

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.

De uitslag

We sturen de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken. U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt.

Wilt u meer weten?