Bloeddrukmeting 24 uur (thuis)

Bloeddrukmeting 24 uur (thuis)

Met dit onderzoek meten we uw bloeddruk, over een periode van 24 uur. U krijgt een bloeddrukmeter mee naar huis, die u een dag en een nacht moet dragen. Tijdens de meting kunt u uw normale activiteiten gewoon door laten gaan.

Waarom dit onderzoek?

Een te hoge bloeddruk vergroot de kans op een hart- of vaatziekte, zoals een hartinfarct en beroerte. Er zijn meerdere metingen nodig om te kunnen zeggen of u echt een hoge bloeddruk heeft. Wanneer uw huisarts al eerdere bloeddrukmetingen heeft gedaan op het spreekuur, maar meer informatie nodig heeft over uw bloeddruk, kan uw huisarts een bloeddrukmeting 24 uur aanvragen. Door de bloeddruk langere tijd achter elkaar te meten, geeft deze 24 uur bloeddrukmeting een betrouwbaar beeld van uw bloeddruk over de dag en nacht. Dit onderzoek bieden we aan voor cliënten vanaf 16 jaar.

Wat gaan we doen?

Bij een 24 uurs bloeddrukmeting brengen we een bloeddrukmeter bij u aan om uw bovenarm, die automatisch uw bloeddruk meet: overdag gemiddeld om het half uur en ‘s nachts om het uur. U krijgt de bloeddrukmeter 24 uur mee. De band van de bloeddrukmeter blijft gedurende die periode om uw bovenarm zitten. In principe kunt u uw normale bezigheden voorzetten.

Duur van het onderzoek

Het duurt maximaal 20 minuten om de apparatuur aan te sluiten en om u informatie te geven over het onderzoek. De meting van de bloeddruk zelf duurt 24 uur.

Hoe snel kan ik terecht?

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.

De uitslag

We sturen de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken. U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt.

Wilt u meer weten?

Bekijk de video