Uitslagen

U kunt in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU kunt u uitslagen bekijken van laboratoriumonderzoek (bloed-, urine-, ontlasting- en SOA-onderzoek) en van pathologisch onderzoek. Ook kunt u hier uitslagen van alle overige onderzoeken zien.

U kunt zelf bepalen of u de beschikbare onderzoek uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener heeft besproken. Tijdens de eerstvolgende afspraak geeft de zorgverlener uitleg over de uitslagen. Houdt u er rekening mee dat het bekijken van uw uitslagen vragen kan oproepen.

De uitslag van bloed, urine-, ontlasting- en semenonderzoek is over het algemeen binnen 3 werkdagen bekend. We sturen de uitslag direct door aan uw (huis)arts of verloskundige. Als het goed is, heeft deze met u afgesproken wanneer u de uitslag krijgt. Op het moment dat de uitslag van uw volledig onderzoek bekend is, wordt deze getoond in uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU.

De uitslag van overige onderzoeken is ook binnen 3 werkdagen bekend en wordt dan direct doorgestuurd naar uw (huis)arts of verloskundige. Op het moment van versturen is de uitslag van uw onderzoek zichtbaar in uw cliëntportaal.

De uitslag van pathologisch onderzoek, zoals weefselonderzoek of een uitstrijkje van de baarmoedermond vanwege klachten, is over het algemeen binnen 6 werkdagen bekend.

Om uw medisch gegevens optimaal te beschermen (vanuit de AVG: uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming) zal Diagnostiek voor U nooit telefonisch uitslagen doorgeven. U vindt de meeste uitslagen in ons cliëntportaal waar u met uw DigiD kunt inloggen. Sommige uitslagen kunnen om technisch reden nog niet in het cliëntportaal getoond worden. U kunt uw uitslag altijd opvragen bij de aanvrager, bijvoorbeeld uw huisarts.