Afspraak

Afspraak maken voor bloedafname
Nadat u een verwijzing van uw (huis)arts of verloskundige heeft gekregen kunt u snel en gemakkelijk online een afspraak maken voor bloedafname.

Afspraak maken voor onderzoek
Voor onderzoeken kunt u online een afspraak maken via MijnDiagnostiekvoorU.

Heeft u een verwijzing voor een onderzoek én voor een bloedafname?
Dan kunt u apart voor het onderzoek (knop ‘afspraak maken onderzoek’) en voor de bloedafname (knop ‘afspraak maken bloedafname) een afspraak maken. U kunt uw afspraken inplannen op de dagen en momenten waarop het u uitkomt.

Overig

Voor onderstaande onderzoeken is het helaas nog niet mogelijk online een afspraak in te plannen. Neem dan contact op met de afdeling Cliëntcontact via 088 - 21 41 149.

  • Zwangerschapsecho
  • Echo heupen zuigelingen
  • Hepatitis B vaccinatie
  • Meerdere onderzoeken (meerdere afspraakcodes op uw formulier of meer dan 1 formulier)

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor bloedafname kunt u eenvoudig doen via het afsprakenportaal voor bloedafname. U voert de aanvraagcode in die staat op uw bevestigingsmail die u per e-mail ontvangen heeft na het maken van de afspraak. Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor overige onderzoeken kunt u eenvoudig doen via uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.

Als u een afspraak heeft bij Diagnostiek voor U dient u mee te nemen:

  1. Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
  2. De verwijsbrief van uw (huis)arts
  3. Gebruikt u medicijnen? Breng dan een actueel medicatieoverzicht mee. U kunt dit bij uw apotheek laten uitprinten.

Ja. U kunt alleen op afspraak bloed laten afnemen. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Maak hier online een afspraak. Een overzicht van al onze locaties en openingstijden vindt u in het locatieoverzicht.

Nee, dat kunt u niet zelf doen. Wanneer u om medische redenen niet in staat bent om naar een priklocatie te gaan voor bloedafname, overlegt u dit dan met uw (huis)arts. Deze regelt dat u thuis geprikt wordt. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wanneer u met regelmaat een oproep krijgt voor bloedafname en u niet in staat bent om naar een priklocatie te gaan, dan heeft uw zorgverlener dit bij ons aangegeven. Wij sturen u tijdig een oproep met daarin de datum waarop wij u thuis komen prikken. Ook daarvoor kunt u niet zelf een afspraak plannen.

Inleveren van urine voor laboratoriumonderzoek kan bijna overal op alle locaties zonder afspraak tijdens openingstijden van onze locaties. Deze tijden vindt u op deze website bij de betreffende locatie. Voor enkele onderzoeken dient u wel telefonisch een afspraak te maken voor het inleveren van uw urine:

  • Dysmorfe erytrocyten en celcilinders: binnen 1 uur na afname inleveren op hoofdlocatie Diagnostiek voor U Boschdijk. Plan hiervoor een afspraak via 088 - 21 41 149.

Wanneer een afspraak nodig is, staat dit duidelijk aangegeven bij het betreffende onderzoek en op het verwijsbericht van uw arts.

Op de locatiepagina's vindt u per locatie de bijbehorende openingstijden. Binnen deze tijden kunt u bloed laten prikken en materiaal voor laboratoriumonderzoek inleveren.

De spreekuren voor onderzoeken kunnen hiervan afwijken. Wanneer u voor een onderzoek een afspraak maakt via het cliëntportaal, ziet u meteen op welke tijden het onderzoek plaatsvindt.

Wij beschikken over een modern laboratorium voor onder andere bloed- en urineonderzoek. Naast laboratoriumonderzoeken kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld beeldvormende en functieonderzoeken. Kijk hier voor een overzicht van alle onderzoeken.

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor bloedafname kunt u eenvoudig doen via het afsprakenportaal. U voert de aanvraagcode in, die staat op uw bevestigingsmail die u per e-mail ontvangen heeft na het maken van de afspraak.

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor overige onderzoeken kunt u eenvoudig doen via uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.

Dat kan. U hoeft maar 1 afspraak te maken en wij kunnen bloed afnemen voor twee of meer bloedonderzoeken. Als het goed is heeft u dan ook twee (of meer) verwijsbrieven van uw (huis)arts meegekregen of toegestuurd gekregen. Vergeet niet deze beide (of meerdere) mee te nemen.

Wanneer u twee of meer aanvraagformulieren heeft kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij kunnen dan kijken of we uw onderzoeken op 1 dag en kort na elkaar kunnen plannen. Belt u met 088 - 21 41 149.

Nee, dat mogen wij niet.

Nuchter zijn voor bloedafname betekent dat u de avond voor het onderzoek vanaf 23.00 uur niet meer mag eten en drinken, water drinken mag wel. Eventuele medicijnen mag u weer innemen na de afspraak bloedafname.

Ja, dat kan. Via de knop ‘afspraak maken voor bloedafname’ kunt u in het afsprakenportaal kiezen voor ‘Trombosedienst’ en vervolgens het spreekuur selecteren dat voor u het beste uitkomt.

Uw zorgverlener moet deze bokaal bestellen bij Diagnostiek voor U en zal u informeren waar en wanneer u de bokaal op kunt halen.

Nee, bij Diagnostiek voor U gelden geen coronamaatregelen meer. Volgens het RIVM zijn algemene maatregelen om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen voldoende.