Afspraak

Afspraak maken voor bloedafname
Nadat u een verwijzing van uw (huis)arts of verloskundige heeft gekregen kunt u snel en gemakkelijk online een afspraak maken voor bloedafname.

Afspraak maken voor onderzoek
Voor onderzoeken kunt u online een afspraak maken via MijnDiagnostiekvoorU.

Overig
Wilt u een afspraak maken voor een zwangerschapsecho, echo algemeen, meer dan 1 echo tijdens 1 afspraak, of een combinatie van meerdere soorten onderzoeken? Dan kunt u bellen met de afdeling Cliëntcontact: 088 - 21 41 149.

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor bloedafname kunt u eenvoudig doen via het afsprakenportaal voor bloedafname. U voert de aanvraagcode in die staat op uw bevestigingsmail die u per e-mail ontvangen heeft na het maken van de afspraak. Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor overige onderzoeken kunt u eenvoudig doen via uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.

Als u een afspraak heeft bij Diagnostiek voor U dient u mee te nemen:

  1. Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
  2. De verwijsbrief van uw (huis)arts
  3. Gebruikt u medicijnen? Breng dan een actueel medicatieoverzicht mee. U kunt dit bij uw apotheek laten uitprinten.

Ja. U kunt alleen op afspraak bloed laten afnemen. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Maak hier online een afspraak. Een overzicht van al onze locaties en openingstijden vindt u in het locatieoverzicht.

Inleveren van urine voor laboratoriumonderzoek kan bijna overal op alle locaties zonder afspraak tijdens openingstijden van onze locaties. Deze tijden vindt u op deze website bij de betreffende locatie. Voor enkele onderzoeken dient u wel telefonisch een afspraak te maken voor het inleveren van uw urine:

  • Dysmorfe erytrocyten en celcilinders: binnen 1 uur na afname inleveren op hoofdlocatie Diagnostiek voor U Boschdijk. Plan hiervoor een afspraak via 088 - 21 41 149.

Wanneer een afspraak nodig is, staat dit duidelijk aangegeven bij het betreffende onderzoek en op het verwijsbericht van uw arts.

Op de locatiepagina's vindt u per locatie de bijbehorende openingstijden. Binnen deze tijden kunt u bloed laten prikken en materiaal voor laboratoriumonderzoek inleveren.

De spreekuren voor onderzoeken kunnen hiervan afwijken. Wanneer u voor een onderzoek een afspraak maakt via het cliëntportaal, ziet u meteen op welke tijden het onderzoek plaatsvindt.

Wij beschikken over een modern laboratorium voor onder andere bloed- en urineonderzoek. Naast laboratoriumonderzoeken kunt u bij ons terecht voor bijvoorbeeld beeldvormende en functieonderzoeken. Kijk hier voor een overzicht van alle onderzoeken.

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor bloedafname kunt u eenvoudig doen via het afsprakenportaal. U voert de aanvraagcode in, die staat op uw bevestigingsmail die u per e-mail ontvangen heeft na het maken van de afspraak.

Het wijzigen of annuleren van uw afspraak voor overige onderzoeken kunt u eenvoudig doen via uw cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. Hiervoor dient u in te loggen met uw DigiD.

Dat kan. U hoeft maar 1 afspraak te maken en wij kunnen bloed afnemen voor twee of meer bloedonderzoeken. Als het goed is heeft u dan ook twee (of meer) verwijsbrieven van uw (huis)arts meegekregen of toegestuurd gekregen. Vergeet niet deze beide (of meerdere) mee te nemen.

Nee, dat mogen wij niet.

Nuchter zijn voor bloedafname betekent dat u de avond voor het onderzoek vanaf 23.00 uur niet meer mag eten en drinken, water drinken mag wel. Eventuele medicijnen mag u weer innemen na de afspraak bloedafname.

Ja, dat kan. Via de knop ‘afspraak maken voor bloedafname’ kunt u in het afsprakenportaal kiezen voor ‘Trombosedienst’ en vervolgens het spreekuur selecteren dat voor u het beste uitkomt. U dient bij de Trombosedienst een afspraak voor 12.30 uur te maken. In het afsprakenportaal wordt hiermee rekening gehouden.

Uw zorgverlener moet deze bokaal bestellen bij Diagnostiek voor U en zal u informeren waar en wanneer u de bokaal op kunt halen.

Nee, bij Diagnostiek voor U gelden geen coronamaatregelen meer. Volgens het RIVM zijn algemene maatregelen om verspreiding van luchtweginfecties te voorkomen voldoende.

No, corona measures no longer apply at Diagnostiek voor U. According to the RIVM, general measures to prevent the spread of respiratory infections are sufficient.