Inspannings-ECG (fietstest)

Inspannings-ECG (fietstest)

Tijdens een fietstest wordt een hartfilmpje gemaakt en uw bloeddruk gemeten terwijl u fietst op een hometrainer. Dit onderzoek wordt ook wel ‘ergometrie’ genoemd.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om eventuele hartstoornissen op te sporen, die door lichamelijke inspanning worden uitgelokt of verergerd. Ook kan met een inspannings-ECG uw algemene conditie worden beoordeeld.

Wat gaan we doen?

U gaat fietsen waarbij het fietsen op de hometrainer steeds zwaarder wordt gemaakt. U heeft tijdens het fietsen een bloeddrukband om uw bovenarm en elektroden met plakkers op de voorzijde van uw borstkas.

Duur van het onderzoek

U fietst maximaal 10 minuten, afhankelijk van uw conditie en eventuele klachten tijdens het onderzoek. Het totale onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. Houdt u daarnaast rekening met de tijd om u aan te melden aan de balie en om u te douchen na het onderzoek.

Hoe snel kan ik terecht?

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.

De uitslag

Wij sturen de uitslagen van het onderzoek naar uw huisarts, die deze met u bespreekt.

Wilt u meer weten?

Afspraak maken voor
Inspannings-ECG (fietstest)
Maak een afspraak

Onderzoek details

  • Aanvraagcode

    80463