Inspannings-ECG (fietstest)

Inspannings-ECG (fietstest)

Tijdens een fietstest wordt een hartfilmpje gemaakt en uw bloeddruk gemeten terwijl u fietst op een hometrainer. Dit onderzoek wordt ook wel ‘ergometrie’ genoemd.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om eventuele hartstoornissen op te sporen, die door lichamelijke inspanning worden uitgelokt of verergerd. Ook kan met een inspannings-ECG uw algemene conditie worden beoordeeld.

Wat gaan we doen?

De fietstest vraagt inspanning. Kom eventueel eerder om uitgerust te starten met de fietstest.

U neemt plaatst op de hometrainer. Voordat u begint met fietsen wordt een rust-ECG (hartfilmpje) gemaakt en uw bloeddruk gemeten. Bij afwijkingen op het rust-ECG kan er, voor uw gezondheid, besloten worden geen inspannings-ECG te laten plaatsvinden.

Worden er geen afwijkingen gezien, dan gaat u fietsen op de hometrainer. De weerstand op de hometrainer wordt steeds verder opgevoerd. U heeft tijdens het fietsen een bloeddrukband om uw bovenarm en elektroden met plakkers op de voorzijde van uw borstkas.

Duur van het onderzoek

U fietst maximaal 10 minuten, afhankelijk van uw conditie en eventuele klachten tijdens het onderzoek. Het totale onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. Houdt u daarnaast rekening met de tijd om u aan te melden aan de balie.

Hoe snel kan ik terecht?

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.

De uitslag

We sturen de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken. U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt.

Wilt u meer weten?

Afspraak maken voor
Inspannings-ECG (fietstest)
Maak een afspraak

Onderzoek details

  • Aanvraagcode

    80463

  • Declaratiecode

    039757 / 039844

  • Tarief

    € 246,09