Vasectomiecontrole

Vasectomiecontrole

Als u gesteriliseerd bent, is het verstandig om minimaal drie maanden na de ingreep uw sperma te controleren. Dit onderzoek is belangrijk om onvruchtbaarheid te kunnen vaststellen.

Uw gezondheid in de week vóór het onderzoek
Het onderzoek geeft alleen een betrouwbaar resultaat, als u in de week voorafgaand aan het onderzoek niet meer dan 39 graden koorts geeft gehad. Bent u wel ziek geweest, dan kunnen we het onderzoek beter uitstellen.

Onthouding
Voor een optimaal resultaat, kunt u het beste minimaal twee dagen geen gemeenschap of zaadlozing hebben, en ook geen condoom gebruiken.

Afspraak maken
Voor het inleveren van uw sperma kunt u een afspraak maken bij Diagnostiek voor U. Het is belangrijk dat u het sperma binnen 1 uur inlevert. Houd daar rekening mee bij het plannen van de afspraak. Als uw sperma onderzocht wordt op vruchtbaarheid, dan kunt u de afspraak direct maken. Wanneer uw sperma na sterilisatie onderzocht wordt, dan moet u minimaal drie maanden wachten voordat u een afspraak kunt maken. Deze periode heeft u nodig om te herstellen van de ingreep.

U kunt een afspraak maken via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 – 21 41 149.

Hoe verloopt het fertiliteitsonderzoek?
We raden u aan de instructie en de folder goed door te nemen, voor u begint.

Folder spermaonderzoek| pdf 931.1kb


Currently we are working on an English version of this particular leaflet. It will be available shortly.

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 202

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

51057

Declaratiecode NZa

070801

Tarief

€38,69