Organisatie

Diagnostiek voor U is een zorgorganisatie met diverse vestigingen waarbij kwaliteit, snelheid en een persoonlijke benadering centraal staan. Wij nemen een belangrijke plaats in binnen de gezondheidszorg en werken intensief samen met andere zorgverleners, zorggroepen en regionale ziekenhuizen.

Wij beschikken over een ultramodern laboratorium voor onder andere bloed- en urineonderzoek. Naast laboratoriumonderzoek op het gebied van klinische chemie, medische microbiologie en pathologie, kan de patiënt bij ons terecht voor onderzoeken zoals röntgenonderzoek, radiologische echo’s, longfunctietesten, hartfilmpjes, oogonderzoek, fietstesten en zwangerschapsdiagnostiek.

Diagnostiek voor U is één van de leidende diagnostische centra in Nederland. Onze stichting richt zich sinds de oprichting in 1986 op het ontwikkelen en verlenen van diagnostische diensten in de eerstelijns gezondheidszorg. Inmiddels is onze dienstverlening verder uitgebreid naar tweedelijns instellingen en zijn we een onafhankelijk medisch diagnostisch centrum voor diverse doelgroepen in de héle zorgketen.

Onze organisatie in getallen

Diagnostiek voor U realiseert per jaar ruim 6 miljoen laboratoriumanalyses, meer dan 500.000 bloedafnames, bijna 40.000 functieonderzoeken, 10.000 zwangerschapsecho’s en 41.000 beeldvormende onderzoeken. Deze onderzoeken voeren we uit op meer dan 50 locaties in Zuidoost Brabant, voor meer dan 400 aanvragende huisartsen en bijna 100 verloskundigen.