Uw gegevens zijn veilig bij Diagnostiek voor U

Uw gegevens zijn veilig bij Diagnostiek voor U

De persoonsgegevens van tienduizenden Nederlanders die zich via een commerciële teststraat uit het noorden van Nederland lieten testen op het coronavirus, blijken niet goed beveiligd. Dat maakte actualiteitenprogramma Nieuwsuur op donderdag 21 januari 2021 bekend. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich hierdoor afvraagt of uw gegevens bij Diagnostiek voor U goed beveiligd zijn.

Beveiligde netwerken

Bij Diagnostiek voor U kunt u alleen op aanvraag van een zorgverlener terecht. Meestal is dat een huisarts. De uitslag sturen wij rechtstreeks naar deze zorgverlener. Hierbij worden de benodigde gegevens uitgewisseld op basis van beveiligde technologieën, al dan niet in combinatie met beveiligde netwerken. Alleen zorgverleners die voldoen aan strenge beveiligingseisen mogen gebruikmaken van deze beveiligde netwerken.

Uitslagen delen wij nooit telefonisch aan de cliënt mee, maar sturen wij dus altijd naar de zorgverlener. Deze licht de uitslag dan toe en kan eventueel meteen een vervolg afspreken. Privacy van onze cliënten en het borgen en beveiligen van persoonsgegevens vinden wij erg belangrijk. Onze processen worden dan ook jaarlijks gecontroleerd op de geldende NEN- en ISO-normen.

Wilt u meer weten over hoe wij met uw gegevens omgaan? Kijk dan bij Privacy en Cliëntgegevens.