Samenwerking Anna Ziekenhuis en Diagnostiek voor U op het gebied van screeningsecho’s

Samenwerking Anna Ziekenhuis en Diagnostiek voor U op het gebied van screeningsecho’s

Vanaf 2 december kunnen zwangere vrouwen voor hun 1e en 2e trimester SEO onderzoeken en zwangerschapsecho ook in het Anna Ziekenhuis in Geldrop terecht. De onderzoeken worden uitgevoerd door het team van echoscopisten van Diagnostiek voor U.

Sinds 1 september 2021 krijgt elke zwangere vrouw niet alleen een 20-weken screeningsecho aangeboden vanuit de basiszorg, maar ook een 13-wekenecho. Met deze echo’s, 1e trimester Structureel Echoscopisch Onderzoek en 2e trimester Structureel Echoscopisch Onderzoek, kunnen op tijd meerdere ernstige afwijkingen vroegtijdig worden opgespoord. Diagnostiek voor U heeft hiervoor een eigen team van echoscopisten in huis die speciaal opgeleid is en de juiste ervaring heeft in de uitvoering van screeningsecho’s.

Vaak is een screeningsecho een spannende gebeurtenis. De zwangere wil deze graag dichtbij huis laten doen, in een prettige omgeving en door een ervaren echoscopist. Naast eigen locaties biedt Diagnostiek voor U vanaf 2 december ook een extra locatie aan, het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Zwangere vrouwen kunnen met een doorverwijzing van de verloskundige bij Diagnostiek voor U een afspraak maken voor de locatie Anna Ziekenhuis. Regionale samenwerking wordt zo verder verankerd en zorgt ervoor dat de zwangere vrouw in de regio Geldrop dichtbij huis terecht kan voor structureel echoscopisch onderzoek.