Nieuw: zelf testen op coeliakie met Testalize.me

Nieuw: zelf testen op coeliakie met Testalize.me

Testalize.me verzorgt verschillende (anonieme) testen zonder tussenkomst van een zorgverlener. Ze zijn gestart met de testen voor SOA, intieme gezondheid en HPV. Vanaf nu is het ook mogelijk om jezelf thuis te testen op Coeliakie.

Diagnostiek voor U en Testalize.me werken samen aan toegankelijke zelftesten. De zelftesten van Testalize.me worden opgestuurd naar het laboratorium van Diagnostiek voor U waar ze geanalyseerd worden.

Zelftest Coeliakie

Coeliakie is een auto-immuunziekte, een ziekte van je afweersysteem, die uitgelokt wordt door de inname van gluten. Met de Coeliakietest van Testalize.me neem je zelf een beetje bloed af. Dit stuur je op naar het laboratorium van Diagnostiek voor U. Vervolgens kun je jouw uitslag online opvragen. Is je test positief? Dan kun je gratis een consult aanvragen met de huisarts van Testalize.me.

Meer informatie over de zelftest coeliakie? Klik hier.

Anoniem en betrouwbaar

Testen zoals jij graag getest wordt. Vanuit die gedachte heeft Testalize.me hun product ontwikkeld. De zelftesten van Testalize.me kunnen mensen thuis betrouwbaar afnemen. Diagnostiek voor U ontvangt het materiaal van deze afnames en verwerkt de testen in het laboratorium.

Over Testalize.me

In 2014 ontstond het idee om diagnostiek op afstand aan te gaan bieden, zoals medische zelftests met laboratoriumanalyse om barrières weg te nemen. Testen moest simpeler kunnen, zo was de gedachte. Zeker het testen op soa’s. De reguliere diagnostiek werkt voor velen helaas niet, of is in ieder geval verre van ideaal. Hierdoor ontstaat een groep non-responders (mensen die niet getest worden). Dit probleem kan worden opgelost door testen bereikbaar en anoniem te maken. Maar er mag niet ingeleverd worden op de kwaliteit. Hiermee begon de zoektocht naar een laboratorium.

Dat laboratorium was lastiger te vinden dan aanvankelijk gedacht. Laboratoria bleken vaak niet in staat om digitale en anonieme gegevens te verwerken. Begin 2015 werd het laboratorium gevonden: Diagnostiek voor U!

Lees hier meer over Testalize.me.