DVDexit: digitale gegevensuitwisseling tussen Diagnostiek voor U en ziekenhuizen

DVDexit: digitale gegevensuitwisseling tussen Diagnostiek voor U en ziekenhuizen

In nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in de regio is voortaan digitale uitwisseling mogelijk van studies en verslagen van verschillende onderzoeken tussen Diagnostiek voor U en deze ziekenhuizen: Catharina Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis en Bravis Ziekenhuis. Dit maakt het opvragen van een dvd met resultaten of zelfs dubbel onderzoek overbodig. Via het programma Twiin: DVDexit is de beeldinformatie snel, veilig en in goede kwaliteit binnen 24 uur op de juiste plaats digitaal beschikbaar.

Op dit moment is het mogelijk om in de regio Brabant met alle ziekenhuizen de volgende studies en verslagen door te sturen: radiologische echo’s (inclusief heup- en prostaatecho’s), röntgenfoto’s en DEXA. Voor het MMC geldt dat hier ook de cardiale echo naartoe verzonden kan worden. VieCuri Medisch Centrum sluit nog aan. De dekkingsgraad beslaat op dit moment 84% van de ziekenhuizen in Nederland.

Toestemming delen medische gegevens

Om gegevensuitwisseling tussen Diagnostiek voor U en uw behandelaar mogelijk te maken, is het belangrijk dat u ons toestemming heeft gegeven om deze gegevens te delen met andere behandelaars. Uw keuze vastleggen kan eenvoudig via MijnDiagnostiekvoorU.

Zo gaat het in zijn werk

Bij het maken van de afspraak in het ziekenhuis kunt u melden dat er relevante gegevens van u bij Diagnostiek voor U bekend zijn. Uw huisarts kan dit ook aangeven op de verwijzing. Uw behandelaar in het ziekenhuis vraagt dan de gegevens bij ons op. Wij contoleren vervolgens of u ons toestemming heeft gegeven deze gegevens met uw andere behandelaar(s) te delen. Als dat zo is, verzenden we de studie veilig en digitaal binnen een beveiligd netwerk. Dit gaat geheel volgens de hoogste beveiligingseisen. Zo beschikt uw behandelaar in het ziekenhuis al voor uw afspraak over uw gegevens en kan uw behandeling zonder verder oponthoud voortgezet worden.