Contracten met álle zorgverzekeraars

Contracten met álle zorgverzekeraars

Het is u vast niet ontgaan. Op dit moment zijn er diverse berichten over de onrust rondom het niet gecontracteerd zijn van verschillende zorgaanbieders in Zuidoost-Brabant, zoals regionale ziekenhuizen en apotheken.

In de berichtgeving staat dat sommige zorgaanbieders per 1 januari 2023 contracten met verschillende verzekeraars, waaronder VGZ en CZ, nog niet rond hebben. Dit heeft als gevolg dat patiënten mogelijk zelf (een deel van) hun zorg zelf moeten betalen.

Diagnostiek voor U is wel voor alle eerstelijnsdiagnostiek gecontracteerd

Diagnostiek voor U is ook in 2023 weer voor álle eerstelijnsdiagnostiek, laboratoriumonderzoek en functie- of beeldvormend onderzoek, gecontracteerd bij álle zorgverzekeraars. Dus ongeacht waar een patiënt verzekerd is, of dat zij overstappen van verzekeraar: alle kosten voor diagnostiek worden bij ons voor 100% vergoed.

Wij zijn voor de komende jaren, samen met het Anna ziekenhuis en Elkerliek, regievoerder bij zorgverzekeraar VGZ voor eerstelijnsdiagnostiek voor de regio Zuidoost-Brabant. VGZ geeft hiermee haar vertrouwen aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Daar zijn wij trots op!

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over welke contracten een zorginstelling heeft afgesloten bij zorgverzekeraar VGZ en CZ? Kijk dan op de website van VGZ of de website van CZ. Zorgverleners krijgen ook in ZorgDomein meldingen als de zorg niet gecontracteerd is.