Hoge kosten in de supermarkt en voor energie, we merken het allemaal in onze portemonnee. Veel mensen kijken daarom extra goed naar hun uitgaven en letten op de kleintjes. Kritisch zijn op onze zorguitgaven helpt hier ook bij. Diagnostiek voor U helpt zorgverleners om de zorgkosten zo laag mogelijk te houden voor de patiënt. Dit kunnen ze doen door bijvoorbeeld aanvragen te combineren. 4 Tips voor besparingen zetten we op een rij.
4 Tips: hoe bespaar ik als zorgverlener kosten voor mijn patiënt?
1) Vraag onderzoeken aan bij Diagnostiek voor U
Bij Diagnostiek voor U worden alle onderzoeken gegarandeerd volledig vergoed. Wij zijn namelijk voor alle zorgverzekeraars 100% gecontracteerd (rekening houdend met eigen risico). Deze tip is belangrijk wanneer u niet weet hoe de patiënt verzekerd is. Bij niet verzekerde zorg wordt slechts 60 tot 90% van de kosten vergoed, de patiënt betaalt het resterende gedeelte zelf.
2) Vraag meerdere onderzoeken aan bij het laboratorium van één zorgaanbieder
De patiënt betaalt dan slechts eenmalig het ordertarief. Dit bespaart de patiënt minimaal 13 euro.
3) Kies (indien mogelijk) bij bloedprikken en inleveren materiaal voor locatie Boschdijk
Hier bevindt zich het laboratorium. Vervoer van het materiaal naar het laboratorium is dus niet meer nodig, de kosten zijn hierdoor lager dan op andere locaties. Het levert voor de patiënt een besparing op van ongeveer 4 euro.
4) Vraag bij patiënten zoveel mogelijk bloedprikken aan op locatie en laat alleen op strikte indicatie thuis prikken
Thuisprikken is 20 euro duurder dan prikken op een bloedafnamelocatie en kost ons schaarse personeel veel meer tijd.
De weergegeven besparing is een indicatie. Het werkelijke tarief wordt bepaald door de afspraken die de zorgverzekeraar met Diagnostiek voor U gemaakt heeft.