Bloedprikken kan vanwege het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak.

Inleveren van bijvoorbeeld urine of ontlasting kan wel zonder afspraak, maar niet op alle locaties.

Lees de update op de homepage voor meer informatie.

Zo herkent u onze medewerkers

De afgelopen weken sloegen ‘bloedprikdieven’ toe in Utrecht en Eindhoven. In de meeste gevallen bellen twee personen aan bij oudere mensen. Ze vertellen dat ze van de apotheek of het ziekenhuis zijn en bloed willen afnemen. Dat doen ze ook daadwerkelijk. Daarna geven ze aan dat het slachtoffer ziek is en een pil nodig heeft die besteld moet worden. Hiervoor moet het slachtoffer ter plekke € 1 pinnen. Vervolgens plunderen de ‘hulpverleners’ de rekening van het slachtoffer. In een ander geval stalen ze een pinpas en konden op die manier geld buitmaken. 

Diagnostiek voor U vindt dit natuurlijk een zeer kwalijke zaak. Wij hopen dat verder niemand slachtoffer wordt van deze laffe truc. We geven u hierbij graag een aantal tips, zodat u zeker weet dat u met één van onze medewerkers te maken heeft:

•    Wij komen alleen langs op aanvraag van uw huisarts of een andere zorgverlener. Wij komen dus nooit onaangekondigd langs en zeker niet ’s avonds of in het weekend (tenzij dit nadrukkelijk met u is afgesproken).

•    Onze medewerkers dragen wit/paarse kleding van Diagnostiek voor U of wit/grijze kleding van de Bloedafname en Trombosedienst Regio Eindhoven. Zij dragen allemaal een naambadge. 

•    Er komt altijd maar één medewerker bij u langs. Alleen in uitzonderlijke gevallen staan er twee mensen aan uw deur. 

•    De uitslag van uw bloedonderzoek wordt naar uw huisarts of andere zorgverlener gestuurd. Onze medewerkers doen hierover geen uitspraak. 

•    Het kan dus ook nooit voorkomen dat onze medewerker zegt dat u een bepaald medicijn nodig heeft. En al helemaal niet dat u daar ter plekke voor moet pinnen. Onze medewerkers hebben dan ook geen pinautomaat bij zich.

Twijfelt u? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 040 – 21 41 202.