Bloedprikken kan vanwege het coronavirus tijdelijk alleen op afspraak.

Inleveren van bijvoorbeeld urine of ontlasting kan wel zonder afspraak, maar niet op alle locaties.

Lees de update op de homepage voor meer informatie.

Diagnostiek voor U krijgt een modern gebouw op een vertrouwde plek

Diagnostiek voor U is al meer dan 30 jaar gevestigd aan de rand van de binnenstad van Eindhoven, in het  karakteristieke, monumentale pand aan de Stratumsedijk 28a. Dit pand is in 1940 gebouwd voor de Raad van Arbeid. Ook de naastgelegen panden, Bomanshof 6 en PC Hooftlaan 12-14 waren in gebruik door Diagnostiek voor U. Na de verhuizing van Diagnostiek voor U naar een nieuwe hoofdvestiging aan de Boschdijk 1119 te Eindhoven, werden deze panden nauwelijks nog door Diagnostiek voor U zelf gebruikt.

Onlangs heeft Diagnostiek voor U besloten de gehele locatie samen met gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) te gaan ontwikkelen. In afstemming met de gemeente Eindhoven worden hier appartementen en kantoorruimtes gerealiseerd. Het monument zal zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat behouden blijven en wordt van binnen gerenoveerd en aangepast aan nieuwe eisen. Hiervoor zoeken we gezamenlijk naar een passende (semi)-openbare invulling. De overeenkomst tot ontwikkeling tekenen Diagnostiek voor U en BPD op 24 maart. 

Diagnostiek voor U vertrekt niet uit de binnenstad, maar komt in een modern jasje terug in het nieuw te ontwikkelen pand op de PC Hooftlaan. Met nieuwe voorzieningen kan Diagnostiek voor U diagnostische zorg blijven leveren op een vertrouwde plek, goed bereikbaar aan de rand van de binnenstad van Eindhoven.

Het duurt ongeveer vier tot vijf jaar totdat de nieuwbouw gerealiseerd is. Tot die tijd blijft Diagnostiek voor U in het monumentale pand op de Stratumsedijk gewoon open en gaan de onderzoeken daar gewoon door. Al kunt u daar de komende tijd vanwege het coronavirus alleen op afspraak terecht.