Coronavirus PCR (COVID-19) sneltest

Coronavirus PCR (COVID-19) sneltest voor verloskundigen en hun medewerkers

Met het oplopend aantal besmettingen van SARS-CoV-2 (COVID-19), kan het een uitdaging zijn om de bezetting op de praktijk geregeld te krijgen. Bij klachten wil je snel duidelijkheid zodat je weet of er (veilig) gewerkt kan worden.

Bij Diagnostiek voor U is het sinds 1 februari 2022 mogelijk een PCR test (een gecombineerde keel- en neusuitstrijk) uit te laten voeren voor het aantonen van SARS-CoV-2 (COVID-19). Wij bieden wij deze sneltest aan op onze hoofdlocatie Boschdijk in Eindhoven.

Vandaag nog terecht, uitslag binnen half uur beschikbaar

Vandaag bellen betekent dat ook er vandaag nog een afspraak mogelijk is. Deze test geeft binnen 30 minuten na de uitstrijk een betrouwbare uitslag.

Diagnostiek voor U maakt voor deze sneltesten gebruik van de ID NOW™ Covid-19. Deze apparatuur levert betrouwbare PCR-testen, is ISO gecertificeerd en gevalideerd door het RIVM en het ministerie van VWS.

Werkwijze voor verloskundige en medewerker

Heb je als verloskundige (of medewerker) corona gerelateerde klachten, dan is de werkwijze als volgt:

  1. Gebruik je ZorgDomein: Vraag zelf een Coronavirus PCR ( COVID-19) Sneltest) voor zorgmedewerker aan bij Diagnostiek voor U. Is aanvragen via ZorgDomein niet mogelijk, vraag dan je eigen huisarts om een aanvraag te doen via ZorgDomein.
  2. Maak een afspraak voor afname van de keel-en neustest via 088 - 21 41 149, keuze 1 bloedafname. De afname is elke werkdag mogelijk tussen 08.00 en 16.30 uur (Boschdijk 1119 in Eindhoven).
  3. Binnen een half uur na de testafname is de uitslag digitaal gerapporteerd aan de aanvragend verloskundige of huisarts.
  4. De verloskundige of medewerker kan ook zelf via het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU de uitslag binnen een half uur inzien.
  5. De aanvragende huisarts of verloskundige bespreekt de uitslag met de medewerker.
  6. Indien er een positieve uitslag is, is er geen confirmatietest meer nodig bij de GGD. De uitslag van de sneltest wordt door Diagnostiek voor U doorgegeven aan de GGD.
  7. De kosten van deze sneltest vallen niet ten laste van het eigen risico.
  8. Een positieve testuitslag telt ook mee voor de CoronaCheck App en kan als herstelbewijs toegevoegd worden.