Bloeddrukmeting 30 min

Bloeddrukmeting 30 min

Met dit onderzoek meten we uw bloeddruk over een periode van een half uur. De 30 minuten bloeddrukmeting is een relatief snel - en dus niet zo belastend - onderzoek om uw bloeddruk inzichtelijk te maken. Het onderzoek bestaat uit acht bloeddrukmetingen.

Waarom dit onderzoek?

Een te hoge bloeddruk vergroot de kans op een hart- of vaatziekte, zoals een hartinfarct en beroerte. Er zijn meerdere metingen nodig om te kunnen zeggen of u echt een hoge bloeddruk heeft. Wanneer uw huisarts al eerdere bloeddrukmetingen heeft gedaan op het spreekuur, maar meer informatie nodig heeft over uw bloeddruk, kan uw huisarts een bloeddrukmeting 30 min aanvragen. Door de bloeddruk meerdere keren achter elkaar te meten, geeft deze 30 minuten bloeddrukmeting een betrouwbaar beeld van uw bloeddruk.

Wat gaan we doen?

Een gespecialiseerde medewerker van Diagnostiek voor U (een biometrist) sluit de bloeddrukmeter aan. Hiervoor wordt een band om uw bovenarm vastgemaakt. Daarna verblijft u een half uur in een onderzoekskamer. U mag kiezen of u gaat liggen of zitten. Ook kunt u eventueel iets lezen om de tijd door te komen. Na ruim een half uur komt de biometrist u weer halen, koppelt de bloeddrukmeter los. Onze medewerkers gaan de gegevens dan verwerken.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.

Hoe snel kan ik terecht?

Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen en daarom hebben wij korte wachttijden bij Diagnostiek voor U. Bekijk het actuele overzicht van de wachttijden voor de verschillende onderzoeken of lees meer over wachttijden op deze pagina.

De uitslag

We sturen de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. Maak zelf een afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner om de resultaten te bespreken. U vindt de uitslag van uw onderzoek ook in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU. U bepaalt zelf of u de uitslagen bekijkt, vóór u deze met uw zorgverlener bespreekt.

Wilt u meer weten?

Bekijk de video

Afspraak maken voor
Bloeddrukmeting 30 min
Maak een afspraak

Onderzoek details

  • Aanvraagcode

    81872

  • Declaratiecode

    039848

  • Tarief

    € 150,25