Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

BELANGRIJKE MEDEDELING

Partner mag weer mee naar zwangerschapsecho
Door de coronacrisis mocht de partner tijdelijk niet bij de zwangerschapsecho’s aanwezig zijn. Inmiddels is deze maatregel versoepeld. Vanaf maandag 11 mei mag de partner weer met de zwangere vrouw meekomen voor een echo, maar moet zich dan wel aan het volgende houden:

  • De partner mag geen koorts en/of verkoudheidsklachten hebben.
  • De partner en de echoscopist moeten minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

Andere bezoekers, zoals (schoon)ouders of kinderen, mogen niet mee naar de echo. De versoepeling van de maatregel geldt alleen voor de partner. Wij vertrouwen op uw medewerking. 

 

Met een ‘structureel echoscopisch onderzoek’ (SEO) onderzoeken we of uw ongeboren kind lichamelijke afwijkingen heeft. Deze echo vindt plaats als u 18+0 tot 21+0 weken zwanger bent. Tussen de 19+0 en 20+0 weken is het onderzoek optimaal. Volgens een vaste richtlijn kijken we uitgebreid naar de ontwikkeling van de organen van uw kind. Hoewel de SEO niet bedoeld is voor het bepalen van het geslacht van uw kind, kan het vanaf 18 weken wel zichtbaar zijn.

Voorbereiding
Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent voor uw onderzoek. Wanneer u te laat bent, kan uw onderzoek helaas niet doorgaan. Er is dan te weinig tijd om een goede echo te maken. Wij zijn in dat geval helaas genoodzaakt om een nieuwe afspraak te plannen.

Wij verzoeken u om niet meer dan drie begeleiders mee te nemen. Kleine kinderen kunnen niet meekomen naar dit onderzoek, in verband met de vereiste concentratie van de echoscopist.

Het gebruik van camera’s is niet gewenst. Als u het leuk vindt, kunt u tegen een vergoeding van 5 euro foto’s van de echo op een USB-stick krijgen.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de echo via de afdeling Cliëntcontact, telefoonnummer: 088 -21 41 149. Houd als u belt uw verzekeringsgegevens, aanvraagformulier en BSN-nummer bij de hand. We onderzoeken ook uw bloed. Voor de bloedafname kunt u tijdens openingstijden gewoon zonder afspraak binnenlopen.

U kunt bij ons altijd snel terecht, op verschillende locaties, ook in de avonduren.

Wat moet u meenemen? 
• Het ingevulde en door u gecontroleerde aanvraagformulier
• Een geldig legitimatiebewijs.

Folder Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)| pdf 171.3kb

Afspraak maken?

Voor bloedafname kunt u via de knop in de menubalk online een afspraak maken. Voor overige onderzoeken kunt u ons bellen:
040 - 21 41 202

Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak.

Aanvraagcode

82238

Declaratiecode NZa

037512

Tarief

€157,86